Söin Kirjakahvilassa tällä viikolla todella hyvää tiikerikakkua. Sitruunaraitojen inspiroimana ajattelin kehittää mokkapaloista sitruunaisen version. Leivoksen rakenne ja idea vähän muuttuivat matkan varrella, mutta lopputulos oli mehevä ja hyvin sitruunainen!

Ainekset

  • 400 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl omenahilloa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 (luomu)sitruunaa
  • tomusokeria

Ohje

  • Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon omenahillo, vanilja-aromi, suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon toisen sitruunan raastettu kuori ja sen puristetut mehut.
  • Levitä taikina nuolijan avulla leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.
  • Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  • Raasta jäljelle jääneen sitruunan kuori ja purista sen mehut kippoon. Lisää joukkoon tomusokeria, kunnes massa on sopivan kiinteää, mutta yhä hyvin levittyvää.
  • Kuorruta pohja.