Ainekset

  • 7 dl jauhoja (täysjyväspelttijauhoja, -vehnäjauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja)
  • 4 dl tummaa ruokosokeria
  • 1,75 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 dl vettä
  • 2,5 dl soijajuomaa tai muuta kasvimaitoa
  • 4 tl vanilja-aromia
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl omenaviinietikkaa

Kuorrute

  • 65 g vegaanista tummaa suklaata (esim. Brunberg tai Panda)
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl soijajuomaa tai muuta kasvimaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl tomusokeria

Ohje

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
  • Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  • Sekoita yhteen pikakahvijauhe, vesi, kasvimaito, vanilja-aromi ja rypsiöljy.
  • Kaada neste kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja sekoita taikina pikaisesti.
  • Levitä taikina pellille ja paista sitä uunissa noin 40 minuuttia.
  • Pohjan ollessa uunissa laita kulhoon suklaa, margariini, pikakahvijauhe, kasvimaito sekä vaniljasokeri ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.
  • Ota pohja uunista ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sillä välin suklaa-margariiniseosta hieman kuohkeammaksi ja lisää lopuksi joukkoon tomusokeri.
  • Kuorruta pohja ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Mokkapalat säilyvät hyvin yön yli jääkaapissa ja muiden suklaaleivosten tavoin ovat usein jopa parempia seuraavana päivänä.