Ainekset
- 300 g Digestive-keksejä
- 100 g vegaanista margariinia
- 3 prk (á 200 ml) kasvivispiä, esim. Alpron Airy & Creamy
- 3 levyä (á 150 g) Brunbergin tummaa suklaata
Ohje
- Murenna keksit ja nypi sulatettu rasva niiden joukkoon, levitä seos voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Vaahdota kasvivispi. Sulata suklaa ja lisää se vispin joukkoon, kaada seos vuokaan.
- Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
Appelsiini-suklaakakku
Raasta suklaavaahdon sekaan appelsiinin kuori.
Kahvi-suklaakakku
Lisää kasvivispin sekaan 1 rkl pikakahvijauhetta ennen vispaamista.
Kookos-suklaakakku
Korvaa 2/3 prk kasvivispistä kookoskermalla.
Marianne-suklaakakku
Korvaa 1/3 suklaalevyistä 1 pss (á 150 g) Marianne-rouhetta. Lisää rouhe vispatun suklaavaahdon sekaan. Voit lisätä vispin sekaan halutessasi myös vähän piparminttuaromia.
Turkinpippuri-suklaakakku
Lisää suklaavaahdon sekaan 1 pss (á 150 g) Turkinpippuri-rouhetta tai murskaa itse vastaava määrä turkinpippureita.
