Ainekset
- 7 dl jauhoja (täysjyväspelttijauhoja, -vehnäjauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja)
- 4 dl tummaa ruokosokeria
- 1,75 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl pikakahvijauhetta
- 2 dl vettä
- 2,5 dl soijajuomaa tai muuta kasvimaitoa
- 4 tl vanilja-aromia
- 2 dl rypsiöljyä
- 4 rkl omenaviinietikkaa
Kuorrute
- 65 g vegaanista tummaa suklaata (esim. Brunberg tai Panda)
- 100 g vegaanista margariinia
- 2 tl pikakahvijauhetta
- 2 rkl soijajuomaa tai muuta kasvimaitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl tomusokeria
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
- Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
- Sekoita yhteen pikakahvijauhe, vesi, kasvimaito, vanilja-aromi ja rypsiöljy.
- Kaada neste kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja sekoita taikina pikaisesti.
- Levitä taikina pellille ja paista sitä uunissa noin 40 minuuttia.
- Pohjan ollessa uunissa laita kulhoon suklaa, margariini, pikakahvijauhe, kasvimaito sekä vaniljasokeri ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.
- Ota pohja uunista ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sillä välin suklaa-margariiniseosta hieman kuohkeammaksi ja lisää lopuksi joukkoon tomusokeri.
- Kuorruta pohja ja koristele halutessasi nonparelleilla.
Mokkapalat säilyvät hyvin yön yli jääkaapissa ja muiden suklaaleivosten tavoin ovat usein jopa parempia seuraavana päivänä.
